Кулинарни рецепти » Тиквен кейк

 Тиквен кейк

Продукти:

• 1/2 ч.ч. олио
• 1 кг тиква
• 3 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 пакетче ванилова захар
• 150 г орехови ядки
• 500 г брашно
• 3 с.л. пудра захар
• 1 щипка сол
• канела на вкус
• 1 пакетче бакпулвер
• бита сметана за украса

Начин на приготвяне:

Измиваме, нарязваме на парчета тиквата и ги настъргваме на едро ренде.

Отделяме жълтъците от белтъците, които прибираме в хладилника. Жълтъците разбиваме до получаването на гъста пяна, да побелеят. Прибавяме ваниловата захар и захарта, разбъркваме, добавяме солта, канелата и олиото и бием до пълното разтваряне на захарта.

След това прибавяме настърганата тиква, разбъркваме добре, докато тиквата отдели сока си. Слагаме едро смлените орехови ядки и брашното и бъркаме, за да не се получат гранулки. Накрая внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Намазваме формата с олио и изсипваме в нея тестото. Печем сладкиша в загрята до 175 градуса фурна. След 40 мин покриваме формата с фолио и допичаме кейка. Украсяваме го разбитата сметана.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало