Продукти: (за 5-6 порции)
• 50 г леща
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 250 мл прясно мляко
• 4 филии по-стар бял хляб
• 50 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща заливаме с 300 мл подсолена вода, сваряваме и пасираме.
Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване брашното, а после и гриса. Наливаме прясното мляко, разбъркваме и изсипваме запръжката при лещата. Подправяме с черен пипер и оставяме супата да клокне на котлона.
Нарязваме хляба на кубчета и ги изпържваме в маслото. Гарнираме с тях лещата.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...