Продукти: (за 5-6 порции)
• 50 г леща
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 250 мл прясно мляко
• 4 филии по-стар бял хляб
• 50 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща заливаме с 300 мл подсолена вода, сваряваме и пасираме.
Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване брашното, а после и гриса. Наливаме прясното мляко, разбъркваме и изсипваме запръжката при лещата. Подправяме с черен пипер и оставяме супата да клокне на котлона.
Нарязваме хляба на кубчета и ги изпържваме в маслото. Гарнираме с тях лещата.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...