Кулинарни рецепти » Балеринки

 Балеринки

Продукти:

• 500 г брашно
• 180 г краве масло
• 220 г захар
• половин пакетче бакпулвер
• 2 яйца
• 1 прах ванилия
• 250 г мармалад
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме маслото и размесваме. Прибавяме захарта и пак размесваме, накрая слагаме бакпулвера и яйцата и омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм и с къдрава кръгла форма изрязваме сладки.

На половината от тях правим дупка (например с напръстник). Изпичаме ги и след като изстинат, намазваме целите сладки с мармалад и върху тях слагаме тези с дупката.

Поръсваме слепените сладки с пудра захар, а в дупката по желание можем да поставим плод от сладко - боровинка, череша, вишна.

Автор: Минка Узунова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало