28.10.2020 година
1564339898.swf
Д
есерти » Кремове и мусове
  3233  |   0  
Грис фламери
Продукти:

• 1 л сварено и прецедено прясно мляко
• 4 с.л. кристална захар
• 4 с.л. грис
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. пудра захар
• 2 с.л. плодове от сладко
• 2 с.л. ром /или коняк/

Начин на приготвяне:

Отцеждаме плодовете от сладкото от сиропа, нарязваме ги на ситно и ги заливаме с рома /коняка/. Приготвяме от кристалната захар светъл карамел.

Кипваме млякото с 1 щипка сол и го изсипваме върху карамелизираната захар. Прибавяме гриса и варим до сгъстяване. Разпределяме на порции и охлаждаме.

Гарнираме с разбитата с пудрата захар сметана и плодовете от сладкото. По желание при поднасянето можем да поръсим с рома, с който сме полели плодовете.
26.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020