19.10.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Кетчупи и сосове
  2617  |   0  
Бургаски кетчуп
Продукти:

• 7 кг червени домати
• 1 кг захар
• 4 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. смляно синапено семе
• 1 ч.л. смлян карамфил
• 1 ч.л. смляна канела от кора
• 10 стръка от магданоз
• 1 стрък от копър
• 1 стрък от целина
• 2 листа от босилек

Начин на приготвяне:

Пасираме доматите през сито. Обелваме лука и го смиламе с машинката за месо. Наливаме пасирания доматен сок в голяма тава и с непрекъснато бъркане сгъстяваме, докато намали обема си на 2/3. Добавяме захарта, оцета, лука, лютите чушки, подправките и скълцаните зелении.

Разбъркваме сместа и загряваме до кипване. Пасираме до идеално гладка маса. Със сгорещения сос пълним буркани, които затваряме и стерилизираме 10 мин.

29.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020