Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 кг лук
• 100 г захар
• 3 с.л. горчица
• сол, черен пипер
• 1-2 щипки настъргано индийско орехче
• оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на парченца. Обелваме и нарязваме ситно лука. Смесваме доматите и лука и ги задушаваме 1/2 час на слаб огън. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме през машинка за месо.
Подправяме със захар и оцет и отново варим сместа на слаб огън. Бъркаме периодично сместа, докато се сгъсти, слагаме горчицата и подправките. Оставяме пюрето да изстине и го насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 20 минути.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...