Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 кг лук
• 100 г захар
• 3 с.л. горчица
• сол, черен пипер
• 1-2 щипки настъргано индийско орехче
• оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на парченца. Обелваме и нарязваме ситно лука. Смесваме доматите и лука и ги задушаваме 1/2 час на слаб огън. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме през машинка за месо.
Подправяме със захар и оцет и отново варим сместа на слаб огън. Бъркаме периодично сместа, докато се сгъсти, слагаме горчицата и подправките. Оставяме пюрето да изстине и го насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 20 минути.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...