Продукти:
• 2 кг червени домати
• 200 г люти чушки
• 200 мл червено вино
• 200 мл гроздов сок
• 12 листа от целина
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Накълцваме лютите чушки без семето и ги прибавяме към доматите. Посоляваме и оставяме да престоят 1 нощ.
На другия ден добавяме останалите продукти и варим на умерен огън, докато водата от доматите поизври. Прецеждаме соса през марля, наливаме го в малки бутилки и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...