Продукти:
• 2 кг червени домати
• 200 г люти чушки
• 200 мл червено вино
• 200 мл гроздов сок
• 12 листа от целина
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Накълцваме лютите чушки без семето и ги прибавяме към доматите. Посоляваме и оставяме да престоят 1 нощ.
На другия ден добавяме останалите продукти и варим на умерен огън, докато водата от доматите поизври. Прецеждаме соса през марля, наливаме го в малки бутилки и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...