Продукти:
• 2 кг червени домати
• 200 г люти чушки
• 200 мл червено вино
• 200 мл гроздов сок
• 12 листа от целина
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Накълцваме лютите чушки без семето и ги прибавяме към доматите. Посоляваме и оставяме да престоят 1 нощ.
На другия ден добавяме останалите продукти и варим на умерен огън, докато водата от доматите поизври. Прецеждаме соса през марля, наливаме го в малки бутилки и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...