Продукти:
• 2 кг червени чушки
• 2 кг зелени чушки
• 5 кг домати
• 2 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 връзка магданоз
• 1/2 л олио
• 1 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, доматите, чесъна и целината и ги смиламе с машинката за месо, както са сурови.
Слагаме ги в дълбока тенджера с олиото и варим, докато водата им изври. Добавяме захарта и ситно нарязания магданоз, посоляваме и разбъркваме хубаво.
Насипваме лютеницата в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...