Продукти:
• 5 кг червена “Капия”
• 10 кг узрели червени домати
• 2 глави кромид лук
• 500 мл олио
• сол, захар и счукан кимион
Начин на приготвяне:
Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на парчета. Нарязваме на четвъртинки обеления лук и доматите. Заливаме ги в тенджера под налягане с малко подсолена вода и затваряме с капака. Щом винтила започне да съска, изключваме котлона.
Отцеждаме задушените зеленчуци и ги прекарваме през месомелачка, която има приспособление за отстраняване на люспите. Разбъркваме получената каша много добре и я слагаме на умерен котлон да се сгъсти. Преди да свалим от огъня наливаме олиото и подправяме с изброените подправки.
Объркваме сместа добре, разливаме я в сухи бурканчета и стерилизираме 15-20 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...