Продукти:
• краставици от един сорт
• 3 с.л. сол изравнени
• 1 ч.л. синап
• 2 листа от смокиня
Начин на приготвяне:
На дъното на буркан от 3 л слагаме листо от смокиня, солта и синапено семе. Нареждаме краставиците не много плътно и доливаме с вода.
Покриваме със смокиново листо и запечатваме буркана. Разклащаме до разтваряне на солта. Прибираме на хладно и продължаваме да разклащаме 1 седмица.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...