Продукти:
• 2 кг гъби
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. лешници
• 2 връзки магданоз
• 3 стръка копър
• 4 с.л. сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Пържим гъбите в сгорещена мазнина 5-10 минути, след което поръсваме със солта. Подправяме с черен пипер на вкус. Вадим от мазнината, редим в буркани и всеки ред покриваме с магданоз и копър. На места слагаме и от лешниците, които също сме пуснали накрая в тигана.
Заливаме със сгорещена мазнина до 1,5-2 см от отвора на буркана. Затваряме и стерилизираме 70-90 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...