Кулинарни рецепти » Пъстра есенна туршия

 Пъстра есенна туршия

Продукти:

• 3 кг червени камби
• 1 кг зелени доматчета
• 2 глави цветно зеле
• 1 кг моркови
• 1 зелка
• 1 глава целина с листата
• 2 глави чесън

За маринатата: (на 1 л вода)

• 3 ч.ч. оцет
• 2/3 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 пакетче черен пипер
• 1 пакетче бахар
• 10-12 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите, доматчетата, цветното зеле, морковите, зелето и целината. В дълбок съд наливаме 1 л вода, оцета, сипваме солта и захарта, добавяме черен пипер, бахар и дафинови листа и слагаме сместа на огъня да кипне. Пускаме във врящата марината първо камбите за няколко секунди, а после и зелените доматчета, предварително надупчени с игла. Изваждаме ги и оставяме да се отцедят.

В подготвени буркани слагаме ред зелени доматчета, после моркови, нарязани на колелца, върху тях - цели камби с по една розичка цветно зеле в тях. Между зеленчуците ръсим ситно нарязана целина и скилидки чесън. Най-отгоре покриваме с нарязаното зеле. Накрая заливаме с охладената марината, в която предварително сме сипали чаша олио. Затваряме плътно с капачки и стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало