03.12.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Стерилизирани туршии
  14648  |   0  
Мариновани чорбаджийски чушки
Продукти:

• 2 кг чорбаджийски чушки
• 150 г сол
• 150 г захар
• 300 мл оцет
• 1 глава чесън
• 2 връзки копър

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките и изрязваме дръжките им. Поръсваме ги със смес от сол и захар и ги оставяме да престоят 12 часа.

Отцеждаме ги от получилия се сок и към него прибавяме оцет, а ако е необходимо, доливаме вода толкова, че да се покрият чушките. Сваряваме сместа и я оставяме да изстине.

Нареждаме чушките в буркани, като помежду им слагаме чесън и копър. Заливаме ги с изстиналата саламура, затваряме с капачки и стерилизираме 5 минути.
08.08.2016 г. / Калина Иванова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020