Кулинарни рецепти » Мариновани чорбаджийски чушки

 Мариновани чорбаджийски чушки

Продукти:

• 2 кг чорбаджийски чушки
• 150 г сол
• 150 г захар
• 300 мл оцет
• 1 глава чесън
• 2 връзки копър

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките и изрязваме дръжките им. Поръсваме ги със смес от сол и захар и ги оставяме да престоят 12 часа.

Отцеждаме ги от получилия се сок и към него прибавяме оцет, а ако е необходимо, доливаме вода толкова, че да се покрият чушките. Сваряваме сместа и я оставяме да изстине.

Нареждаме чушките в буркани, като помежду им слагаме чесън и копър. Заливаме ги с изстиналата саламура, затваряме с капачки и стерилизираме 5 минути.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало