Кулинарни рецепти » Мариновани краставички

 Мариновани краставички

Продукти:

• 4,5 кг краставички – корнишони
• 500 г лук
• 10 броя цветници от копър
• 1,6 л оцет
• 200 г сол
• 150 г захар
• 20 г синапено семе
• зърна черен пипер
• зърна бахар

Начин на приготвяне:

Измиваме корнишоните и ги накисваме в студена вода за 2 часа, за да възстановят свежестта си. Почистваме лука, измиваме го и нарязваме на кръгчета с дебелина 2-3 мм. Отделяме цветниците от стъблото на копъра и ги измиваме.

В подходящ съд наливаме 3 л вода и слагаме дръжките от копъра, солта и захарта. Варим сместа в продължение на 5 мин или докато се разтворят добре солта и захарта. Прибавяме оцета и разбъркваме.

Във всеки буркан поставяме по 2-3 кръгчета лук, 1 цветник от копър, 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 10-15 семена синап. Нареждаме краставичките плътно вертикално в бурканите на един или два реда. Допълваме бурканите с маринатата, затваряме ги и стерилизираме 6-10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало