Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• 4 малки тиквички
• 5-6 узрели и меки домата
• 1 ч.л. сол
• 3-4 зърна черен пипер
• 2-3 счукани скилидки чесън
• олио за пържене
• наситнен копър
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките, нарязваме ги на колелца, посоляваме, подсушаваме и ги изпържваме до златисто в загрятото олио. Отцеждаме ги от мазнината. Обелваме доматите, настъргваме ги и подправяме със сол и черен пипер.
Редим в буркани ред тиквички, ръсим с объркания със счукан чесън копър, наливаме пласт домати и така правим до изчерпване на продуктите. Последният слой трябва да е от домати. Затваряме бурканите и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...