Продукти: 
•	4 кг добре узрели домати
•	2,5 кг зелени пиперки
•	1 кг лук
•	2 връзки магданоз
•	500 мл олио
•	2 с.л. сол
•	3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семето, и ги нарязваме на ивици. След това леко ги запържваме в олиото. Лука нарязваме на кръгчета и изпържваме до златисто. Магданоза наситняваме. Настъргваме доматите и ги слагаме да се варят. След като се сгъсти доматеният сос, добавяме солта, захарта и 400 мл олио. Бъркаме непрекъснато и прибавяме запържените пиперки, лука и магданоза. Загряваме сместа до кипене и гореща я насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 40 минути.
              Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
              Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
              Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
              Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...