Девисилът, познат и като селим, е ароматна подправка в ястия с месо, риба, супи, вегетариански ястия с картофи и ориз, особено подходящ за варива от бобови растения. Придава много приятен вкус и аром...
Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранит...
Това е традиционната подправка в националната ни кухня. Чубрицата е основната съставка на българската шарена сол. Освен това можем ли да си представим ястията боб, леща, картофи, кюфтета и др. без уч...
Ефектно многогодишно, което трябва да се отглежда като фокусно растение, за да може да се откроят многобройните цветоносни класове, които излизат от стъблата. Има пурпурни, бели и зелени видове, но по...