Кулинарни рецепти » Туршия 10 ЗЕЛЕНЧУКА

 Туршия 10 ЗЕЛЕНЧУКА

Продукти:

• 1 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг карфиол
• 7-8 червени чушки
• 10-15 дребни лукчета
• 4-5 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 малка червена зелка
• 250 мл олио
• 250 г сол
• 250 г захар
• 10 г салицил (или 30 счукани аспирина)

За маринатата:

• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• дафинов лист
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички и го попарваме с врялото олио. Нарязваме останалите зеленчуци на дребно. Изсипваме ги в голям съд, поръсваме със солта, захарта и салицила и разбъркваме добре.

Сваряваме марината от изброените продукти и докато е още гореща, заливаме с нея зеленчуците. Прибавяме зелето и разбъркваме.

Нареждаме зеленчуците в буркани и ги заливаме с получената саламура. Отгоре слагаме листа от вишна, дюля или касис, притискаме с чист речен камък и държим на хладно.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало