Продукти:
• 3,5 кг краставички
• 1 л оцет
• 150 г захар
• 150 г сол
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Възвираме вода в голяма тенджера, заливаме подрязаните краставички и ги оставяме да престоят 24 часа. Отцеждаме ги. Повтаряме тази процедура 3 пъти, като втория и третия път ги киснем по 10 часа и всеки път заливаме с прясна вряла вода.
Кипваме оцета, захарта и солта. Заливаме краставичките, държим ги отново 24 часа, отливаме течността и отново я кипваме.
Слагаме топлите краставички в сухи и топли буркани, поръсваме с копър, заливаме с врялата течност, затваряме с капачки и държим на хладно място.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...