Кулинарни рецепти » Пълнени камби

 Пълнени камби

Продукти:

• 4 кг камби
• 1,5 кг моркови
• 1,8 кг карфиол
• 300 г глави целина с листата
• 180 г сол
• 150 г захар
• 250 мл олио
• 1 л оцет
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семената и ги посоляваме. Нареждаме ги в тава с отвора нагоре. Морковите нарязваме на тънки кръгчета, посоляваме и смесваме с целината и карфиола, нарязани на малки кубчета. Размесваме добре продуктите и ги оставяме да престоят 10 часа.

Отделеният сок отцеждаме и смесваме с оцета, олиото, захарта и черния пипер. Кипваме саламурата за 10 мин.

Отцедените камби пълниме със зеленчуковата смес. Нареждаме ги в съд с отвора нагоре и заливаме с врялата саламура. След 2-3 часа отцеждаме камбите и ги нареждаме в 3 литрови буркани.

Отново кипваме саламуратата, охлаждаме я и изсипваме върху камбите. Туршията зрее на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало