Кулинарни рецепти » Пълнени камби

 Пълнени камби

Продукти:

• 4 кг камби
• 1,5 кг моркови
• 1,8 кг карфиол
• 300 г глави целина с листата
• 180 г сол
• 150 г захар
• 250 мл олио
• 1 л оцет
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семената и ги посоляваме. Нареждаме ги в тава с отвора нагоре. Морковите нарязваме на тънки кръгчета, посоляваме и смесваме с целината и карфиола, нарязани на малки кубчета. Размесваме добре продуктите и ги оставяме да престоят 10 часа.

Отделеният сок отцеждаме и смесваме с оцета, олиото, захарта и черния пипер. Кипваме саламурата за 10 мин.

Отцедените камби пълниме със зеленчуковата смес. Нареждаме ги в съд с отвора нагоре и заливаме с врялата саламура. След 2-3 часа отцеждаме камбите и ги нареждаме в 3 литрови буркани.

Отново кипваме саламуратата, охлаждаме я и изсипваме върху камбите. Туршията зрее на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало