Продукти:
• 5 кг камби
За саламурата:
• 1 ч. ч. сол
• 1 л оцет
• 3 л вода
• 100 г настърган хрян
• 1 връзка копър
• 2 дафинови листа
• 2-3 глави чесън
Начин на приготвяне:
Камбите изчистваме от семките, нарязваме на четири и поставяме в съд с вряла вода. Захлупваме с капак и ги оставяме, докато изстинат.
Нареждаме в буркани, като помежду им слагаме дафинов лист и скилидки чесън. Заливаме с преварената и изстинала саламура. Съхраняваме на хладно.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...