Кулинарни рецепти » Кардиналска супа

 Кардиналска супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л силен говежди бульон
• 700 г домати
• половин лимон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. картофено брашно
• 100 г заквасена сметана
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме до омекване в говеждия бульон нарязаните на парченца домати. След 10 мин прибавяме подправките, сока от лимона, парченце тънко отрязана лимонова кора и виното и продължаваме да варим.

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и захар, пресоваме супата, сгъстяваме я с картофеното брашно, размито с малко вода и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата в чаши, украсени със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало