Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г зелени пиперки
• половин стрък праз /или половин глава лук /
• 30 г краве масло
• 2 с.л. натрошено сирене
• 1 ч.л. брашно
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на едро и ги задушаваме в малко вода, докато омекнат. Претриваме ги през сито и ги заливаме с бульона.
Загряваме маслото на огъня и пускаме в него натрошеното сирене. Малко по-късно прибавяме брашното и разреденото пюре от пиперките. Варим супата 10 мин на тих огън.
Преди да поднесем прибавяме млякото и поръсваме със ситно нарязани магданоз, копър и праз.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...