Продукти: (за 2-3 порции)
• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 жълтък
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер и сол. Овалваме всяко парче в брашното и го запържваме леко в загрятото олио.
Нареждаме парчетата в тенджера, наливаме топла вода, колкото да ги покрие, и варим на тих огън, докато месото омекне напълно.
Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, прибавяме 1-2 с.л. сос от месото и сипваме сместа в ястието. Разбъркваме с дървена лъжица и държим на огъня, докато сосът се сгъсти.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...