Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 400 г домати
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 дафинови листа
• 6 карамфилчета
• 6 зърна черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 3 зърна кардамон
• сол
За соса:
• 2 глави лук
• 6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. куркума
• 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия и го нарязваме на хапки. Запържваме го в половината от маслото заедно с карамфилчетата, черния пипер, кимиона и кардамона. Пържим 10 мин при непрекъснато бъркане. В останалата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук заедно с дафиновия лист.
Настъргваме лука за соса и го смесваме със счукания чесън, кориандъра, червения пипер, куркумата и канелата. Разбъркваме и сипваме при изпържения лук заедно с киселото мляко, доматеното пюре и обелените и пасирани домати. Разбъркваме и пържим 10 мин. Прибавяме месото, а след 5 мин – 3 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим на слаб огън 1 час и 30 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...