Продукти: (за 6 порции)
• 500 г домати
• 2 червени чушки
• 1 връзка зелен лук
• 1 лимон
• 2 скилидки чесън
• 2 клонки босилек
• 1 стрък мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 кубче пилешки бульон
• 5 с.л. олио
• 1 бучка захар
• половин франзела
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме франзелата на кубчета, които оставяме да изсъхнат. Нарязваме чушките на лентички. Нарязваме лука на ситно и счукваме чесъна с малко сол.
Слагаме всичко в тенджерата и наливаме 3 ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Захлупваме и варим 10 мин. Прибавяме доматите, обелени и нарязани на четвъртинки, дафиновия лист, босилека, мащерката, захарта и натрошеното кубче бульон. Наливаме още 2 ч.ч. гореща вода и варим 10 мин. Изваждаме подправките, пасираме супата, опитваме на сол и доваряваме 5-6 мин.
Непосредствено преди да отстраним от огъня добавяме лимоновия сок и останалото олио. Поднасяме супата заедно с изсушените кубчета франзела.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...