Продукти: (за 3-4 порции)
• 300 г ягоди
• 100 г захар
• 3-4 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. нишесте
• 1 ч.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 1 с.л. светъл ром /по желание/
Начин на приготвяне:
Поръсваме ягодите с 2 с.л. захар и ги оставяме за няколко часа в хладилника, за да пуснат сока си.
Запържваме гриса в маслото до златисто, заливаме с млякото, в което сме смесили с нишестето, разбития жълтък и останалата захар. Варим 2-3 мин като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме супата от огъня, за да се охлади. Прибавяме ванилията, рома и разбития на сняг белтък.
Оставяме в хладилник до поднасянето. При сервиране разпределяме по купичките заедно с ягодите.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...