Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайсии /праскови или сливи/
• 100 г захар
• 50 г нишесте
• 100 г сметана
• 100 мл бяло десертно вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме кайсиите на парчета, заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, и ги варим в закрит съд. След като се сварят пасираме.
Отделяме полученото пюре, а остатъците заливаме с малко вода и отново ги варим. Прецеждаме получената извара и заливаме с нея пюрето. Добавяме виното и кипваме супата.
Прибавяме нишестето, размито в малко вода, и отново кипваме. Поднасяме супата гарнирана със сметана.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...