Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи узрели кайсии
• 1 1/2 ч.ч. бяло вино
• 250 мл прясно мляко
• 1 виенска кифла
• 2 жълтъка
• 60 г захар
• лимонена кора
Начин на приготвяне:
Обелваме кайсиите и отстраняваме костилките им.
Задушаваме половината от кайсиите в малко бяло вино.
Сваряваме останалите кайсии в прясното мляко заедно с натрошената кифла и малко настъргана лимонова кора. Пресоваме сместа и прибавяме към нея виното, захарта и жълтъците, разбити с 2 с.л. вода.
Притопляме и заливаме задушените кайсии. Изстудяваме много добре и поднасяме.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...