Кулинарни рецепти » Супа от диви ябълки и боровинки

 Супа от диви ябълки и боровинки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г ябълки
• 300 г боровинки
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. нишесте
• 1,5 л вода
• 1/2 ч.ч. сметана

Начин на приготвяне:

Намачкваме боровинките, заливаме ги с 3-4 ч.ч. кипяща вода и ги сваряваме в захлупен съд. След 10 мин прецеждаме през сито.

Изчистваме ябълките от семената, нарязваме на парченца и ги прибавяме към боровинковия сок, заедно със захарта.

Разбъркваме нишестето с малко вода и го добавяме към супата. Бъркаме, кипваме и охлаждаме. Сервираме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало