Продукти: (за 4 порции)
• 350-400 г добре узрели зърна от бъз
• 1 л вода
• половин лимон
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. захар
• 2 стръкчета карамфил
• желатин
Начин на приготвяне:
Смачкваме бъзовите плодчета и ги сваряваме във водата, към която сме прибавили малко настъргана лимонова кора и карамфила. Прецеждаме получения сироп, кипваме го и прибавяме желатина /предварително накиснат в малко студена вода/, захарта и сока от лимона.
По желание можем да добавим 1 ч.ч. червено вино, нарязани на парченца сини сливи или 1 ч.ч. прясно мляко, за да смекчим вкуса на супата.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...