Продукти:
• 500 г ягоди
• 250 г захар
• половин бутилка бяло вино
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Избираме 10-12 по-твърди ягоди, измиваме ги и ги оставяме да се отцедят.
Пресоваме останалите ягоди, прибавяме виното, водата, захарта и лимоновия сок. Бъркаме, докато захарта се разтвори.
Изстудяваме супата в хладилника, разливаме я в подходящи чаши и добавяме целите ягоди.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...