Продукти: (за 4 порции)
• 700 г говеждо месо
• 200 г лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. топла вода
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 глава чесън
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца.
Запържваме леко ситно нарязания лук в мазнината и прибавяме парчетата месо. Пържим до побеляване на месото.
Прибавяме размитото с малко топла вода доматено пюре, размитото в малко хладка вода брашно и червения пипер. Посоляваме, заливаме с виното и топлата вода, прибавяме дафиновия лист, бахара, черен пипер и чубрица и слагаме ястието да се вари на слаб огън.
След като отстраним от огъня прибавяме скилидките чесън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...