Кулинарни рецепти » Свинско с гъби

 Свинско с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г свинско месо
• 100 г гъби
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме чесъна и лука и ги нарязваме на ситно, а месото и гъбите нарязваме на парченца.

Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме в него за около 5 мин месото и лука, като непрекъснато бъркаме. След това прибавяме брашното, което сме размили в малко вода, парченцата гъби, ситно нарязания магданоз и черен пипер.

Заливаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало