Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешка кайма
• 2 глави лук
• 1 шепа пресен джоджен
• 1 шепа пресен кресон
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. куркума
• 1 яйце
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.ч. сушен грах
• 1/2 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне:
Варим ориза и граха в тенджера с малко вода 5-10 минути. Нарязваме на ситно 1 глава лук, смесваме с джоджена и кресона. Прибавяме към ориза 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. куркума.
След това добавяме лучената смес и каймата и разбъркваме добре. Слагаме разбитото яйце и разбъркаме.
Нарязваме на едро другата глава лук и я запържваме в маслото. След това прибавяме около 1/2 ч.л. куркума, доматеното пюре, сол и напълваме тенджерата до половината с вода. Оставяме да заври.
Правим големи топчета от каймата и ги пускаме в тенджерата. Варим около 30 минути. Сервираме в купички заедно с бульона.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...