Продукти: (за 5 порции)
• 1 кисела зелка
• 350 г свинско месо
• 350 г телешко месо
• 1 парче сланина /около 50 г/
• 100 г гъби
• 2 глави лук
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. масло
• 2 с. л. мас
• 2 к. ч. бульон
• джоджен, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме от ципите телешкото и свинското месо и заедно със сланината ги нарязваме на дребни парченца.
Почистените лук и гъби нарязваме на ивици и задушаваме в разтопеното масло. Прибавяме ориза, заливаме с горещ бульон и оставяме на огъня, докато оризът набъбне.
Прибавяме месото и сланината и леко задушаваме. Подправяме с джоджен и червен пипер, посоляваме и оставяме плънката да изстине.
Изрязваме твърдите части на зелевите листа, сипваме по малко от плънката и завиваме стегнати сарми. Подреждаме ги в намазана с мас тавичка, заливаме с малко гореща вода и задушаваме във фурна на умерена температура.
Поднасяме сармите топли със сос по избор.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...