Продукти: (за 5 порции)
• 1 кисела зелка
• 350 г свинско месо
• 350 г телешко месо
• 1 парче сланина /около 50 г/
• 100 г гъби
• 2 глави лук
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. масло
• 2 с. л. мас
• 2 к. ч. бульон
• джоджен, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме от ципите телешкото и свинското месо и заедно със сланината ги нарязваме на дребни парченца.
Почистените лук и гъби нарязваме на ивици и задушаваме в разтопеното масло. Прибавяме ориза, заливаме с горещ бульон и оставяме на огъня, докато оризът набъбне.
Прибавяме месото и сланината и леко задушаваме. Подправяме с джоджен и червен пипер, посоляваме и оставяме плънката да изстине.
Изрязваме твърдите части на зелевите листа, сипваме по малко от плънката и завиваме стегнати сарми. Подреждаме ги в намазана с мас тавичка, заливаме с малко гореща вода и задушаваме във фурна на умерена температура.
Поднасяме сармите топли със сос по избор.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...