Продукти: (за 4 порции)
• 200 г говеждо месо
• 200 г овнешко месо
• 200 г свинско месо
• 500 г зелен фасул
• 4 големи глави лук
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и запържваме говеждото и овнешкото в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус и пържим още малко. После наливаме малко гореща вода, разбъркваме и задушаваме на умерен огън.
След 20 мин прибавяме свинското и продължаваме да задушаваме, докато месото почти омекне. Накрая сипваме фасула, наливаме още малко гореща вода, посоляваме, ако е необходимо, и готвим до пълното омекване на продуктите.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...