Кулинарни рецепти » Супа от зелена бакла с чесън

 Супа от зелена бакла с чесън

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зелена бакла
• 20 зелени джанки
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме баклата на малки парченца и я пущаме в 6 ч.ч. вряща вода. След 5-6 мин прибавяме ситно нарязаните чушка, лук и морков.

Когато зеленчуците омекнат, слагаме джанките и варим още 5-6 мин.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме брашното, размито с 1 к.ч. топла вода, счукания чесън и разтопеното масло. Поръсваме супата със ситно нарязан копър и смлян черен пипер и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало