Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 яйца
• 2 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 кг спанак
• сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Наситняваме спанака и го задушаваме в малко вода, млякото и маслото. Подправяме със сол, черен и червен пипер.
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с 1 с.л. гореща вода. Жълтъците разбиваме с брашното на гладка каша. Прибавяме кашкавала. Внимателно съединяваме с белтъците.
Изпържваме омлетите един по един, пълним ги със спаначената смес, прегъваме на две и наръсваме с магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...