Кулинарни рецепти » Омлет с гъби

 Омлет с гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 700 г гъби
• 1 връзка пресен лук
• 3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 200 г сметана
• 8 с.л. безалкохолна бира
• 2 с.л. слънчогледови семки
• черен пипер, магданоз, сол


Сгорещяваме на умерен котлон 1 с.л. олио и пържим наситнените гъби и лук и счукания чесън около 7 мин. Подправяме със сол и черен пипер и наливаме сметаната. Слагаме гъбите в слаба фурна, за да са топли.

Разбиваме яйцата с бирата и подправяме със сол и черен пипер. Сгорещяваме останалата мазнина и изпържваме омлета.

Пълним го с част от гъбената смес и прегъваме го на две, а останалите гъби подреждаме около него. Наръсваме с магданоз и слънчогледови семки и сервираме веднага с гарнитура от сварени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало