Продукти: (за 4 порции)
• 600 г овнешки гръбнак
• 1 к.ч. костен бульон
• 50 г краве масло
• 250 г зрял фасул
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 1 връзка ароматни треви /мащерка, дафинов лист и магданоз/
• 3 домата /пресни или от консерва/
• 1 обелена скилидка чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме част от мазнината от овнешкия гръбнак и посоляваме. Слагаме го в малък съд, покриваме с обилно намаслена пегаментова хартия /или фолио/ и печем под похлупак в умерена фурна.
След 20 мин отстраняваме пергамента, заливаме месото с получения при печенето сос, прибавяме част от бульона и изпичаме в слаба фурна до омекване. При печенето обливаме от време на време месото със соса и добавяме бульон. Допичаме без похлупак.
Накисваме фасула за една нощ във вода и го сваряваме до омекване във водата, в която е киснал, като добавяме моркова, целината, чесъна, ароматните треви. Прецеждаме и посоляваме сварения фасул, а моркова, целината, чесъна и ароматните треви изваждаме.
Задушаваме в разтопеното масло ситно нарязания лук, прибавяме попарените /ако са пресни/, обелени и ситно нарязани домати и ги изпържваме. Сипваме малко бульон от фасула, прибавяме фасула и соса от месото и подгряваме.
Разсипваме фасула в дълбоки чинии и прибавяме предварително разделеното на порции месо.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...