Продукти: (за 4 порции)
• 8 агнешки крачка
• 2 кофички кисело мляко
• 60 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Варим крачката в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Изваждаме ги, обираме месото и го връщаме в бульона, за да се запази топло.
Разсипваме киселото мляко в чиниите за сервиране, а отгоре разпределяме месото. Запържваме червения пипер в сгорещеното масло и заливаме порциите с приготвената запръжка.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...