Продукти: (за 5 порции)
• 1 прясна зелка /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 500 г салам /или шунка/
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме зелето. Нарязваме го на ситно и го слагаме в тенджера под налягане. Наливаме 2 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим зелето 5 мин. След това го изцеждаме през гевгир. Измиваме и подсушаваме тенджерата.
Загряваме олиото в подсушената тенджера и слагаме вътре отцеденото зеле. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. вода, ситно нарязаните морков и лук и ситно нарязания салам, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 20 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...