Кулинарни рецепти » Задушено зеле със салам

 Задушено зеле със салам

Продукти: (за 5 порции)

• 1 прясна зелка /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 500 г салам /или шунка/
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зелето. Нарязваме го на ситно и го слагаме в тенджера под налягане. Наливаме 2 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим зелето 5 мин. След това го изцеждаме през гевгир. Измиваме и подсушаваме тенджерата.

Загряваме олиото в подсушената тенджера и слагаме вътре отцеденото зеле. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. вода, ситно нарязаните морков и лук и ситно нарязания салам, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало