Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• 300 г сурова наденица
• 1-2 яйца
• 3 с.л. галета
• четвърт пакетче краве масло
• 50 г пушени гърди
• 100-150 г сланина
• 500 мл доматен сок
• настъргана лимонова кора
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го 5 мин във вряла вода, изплакваме го със студена вода и го отцеждаме много добре.
Смесваме месото от наденицата с яйцата, галетата и подправките. Оформяме от сместа издължено руло.
Приготвяме един голям и много тънък лист сланина. Слагаме го върху дъска за рязане и разстиламе върху него спанака. Отгоре слагаме месната смес и завиваме всичко на руло, което завързваме с канап, за да не загуби формата си.
В подходящ съд разтопяваме маслото като прибавяме и ситно нарязаните пушени гърди. След това слагаме рулото в съда и държим на силен огън, докато сланината се позачерви. Тогава намаляме огъня, сипваме доматения сок и варим рулото около 40 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...