Продукти: (за 4 порции)
• 1 голяма глава целина
• 1 ч.ч. ориз
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. месен или зеленчуков бульон
• 2 яйца
• 1 к.ч. галета
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината и оставяме да се поотцеди.
Сгорещяваме маслото, разреждаме с бульона, сипваме целината и задушаваме 15 мин. Прибавяме ориза и задушаваме, докато поеме соса. Щом сместа изстине и прибавяме жълтъците и малко галета, за да получим достатъчно гъста смес.
Оформяме кюфтета, потапяме ги в разбитите белтъци, овалваме ги в галета и пържим в сгорещено олио
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...