Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг зеле
• 1 ч.ч. мазнина
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. галета
• 1 глава лук
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънко, варим го до омекване и го изстискваме. Прибавяме настъргания лук, заедно с белия сос, приготвен от брашното, сока от зелето и мазнината. Подправяме с магданоз, чубрица и сол. Прибавяме яйцата и омесваме всичко.
От полученото тесто правим елипсовидни кюфтета, които панираме в брашно, яйце и в галета. Пържим ги в гореща мазнина.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...