Продукти:
• 2 тиквички
• 2 патладжана
• 500 г обелени печени зелени чушки
• олио, сол
• магданоз
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• сок от половин лимон /или оцет/
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните по дължина и посолени тиквички и патладжани и целите чушки.
В подходящо плато нареждаме изпържените зеленчуци. Поливаме ги с разбитото със счукания чесън кисело мляко, подправяме с лимонов сок или оцет.
Поръсваме готовото ястие с много ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...