Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• 100 г овесени ядки
• 1 малка връзка зелен лук или 1 глава стар лук
• 2 яйца
• 3 с.л. галета
• джоджен, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и спанака и ги задушаваме до омекване. Отстраняваме от огъня и добавяме овесените ядки.
След като сместа престои 30 мин, добавяме яйцата, джоджен и сол на вкус. Омесваме, ако е необходимо да сгъстим, добавяме брашно.
Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...