Продукти: (за 4 порции)
• 2 големи патладжана
• 2 тиквички
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер и сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно.
Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно с настъргания лук, нарязания магданоз, натрошеното сирене и брашното. Прибавяме яйцата и посипваме със смлян черен пипер.
Измесваме добре, оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим във врящо олио.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...