Продукти:
• 600 г задушен спанак
• 300 г извара
• 6 с.л. настърган кашкавал (пармезан)
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата до получаването на гладка смес. Прибавяме жълтъците, задушения и пасиран спанак, 4 с.л кашкавал и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа крокети, които овалваме в брашно.
Пускаме крокетите във вряща вода, изчакваме да изплуват и варим още 3-4 мин. После ги изваждаме с решетеста лъжица и след като се отцедят ги нареждаме в тавичка с разтопеното масло.
Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...